به گفته تحلیلگران روابط با افغانستان دشوار است
[ad_1]
مشاور دولتی و وزیر خارجه چین وانگ یی با ملا عبدالغنی برادر ، رهبر سیاسی طالبان در افغانستان ، در شهر تیانجین در شمال چین ، در 28 جولای 2021 ملاقات کرد.
لی ران | آژانس شین هوا گتی ایماژ
چین یکی از اولین کشورهایی بود که تمایل خود را برای همکاری دیپلماتیک با جنگجویان طالبان در زمان به قدرت رسیدن آنها در افغانستان نشان داد – تحلیلگران می گویند این یک حرکت عملگرا است ، اما روابط با توجه به منافع استراتژیک پکن می تواند “دشوار” باشد.
به گفته درک گروسمن ، تحلیلگر ارشد دفاعی در شرکت رند ، پکن سال ها خود را برای احتمال بازگشت طالبان به قدرت آماده کرده است.
وی روز چهارشنبه در گفتگو با CNBC به Squawk Box Asia گفت: “آنها به طور غیر رسمی سالهاست که با طالبان صحبت می کنند و شرط بندی آنها را تحت پوشش قرار می دهند.”
یان جانسون از شورای روابط خارجی گفت: اما روابط بین چین و گروه شبه نظامی اسلامگرا “دشوار” است زیرا پکن آنچه را که افراط گرایی مذهبی در میان مسلمانان اقلیت قومی در سین کیانگ می نامد هدف قرار می دهد.
از یک سو ، پکن مایل است با او کار کند [the Taliban]به از سوی دیگر ، گروه های اسلام گرا در سین کیانگ چنین مشکلی دارند.
ایان جانسون
شورای روابط خارجی
سین کیانگ اقلیت اقلیت مسلمانان اویغور است. این ایالات متحده،، بریتانیای کبیر و ملل متحد چین را به نقض حقوق بشر از جمله کار اجباری و بازداشت های گسترده در سین کیانگ متهم کرد. پکن آن را رد می کند این ادعاها
جانسون ، پژوهشگر ارشد CFR در چین استفان آ. شوارتزمن از CFR ، می گوید: “اگر آنها یک حزب سیاسی اسلامگرا داشته باشند که … کشور همسایه را اداره می کند ، این می تواند برای چین مشکل ساز باشد.”
“حداقل از نظر بصری عجیب به نظر می رسد که از یک سو پکن … مایل به همکاری با [the Taliban]به وی به CNBC گفت: “از سوی دیگر ، گروه های اسلام گرا در سین کیانگ چنین مشکلی هستند.”
ترس از حملات افراطی
بر اساس یادداشتی از گروه اوراسیا ، چین نگران است که افغانستان به پناهگاه گروه افراطی اویغور موسوم به جنبش اسلامی ترکستان شرقی تبدیل شود. پکن معتقد است که این گروه می تواند در پاسخ به “سرکوب گسترده اویغورها” حملاتی را آغاز کند.
به گفته نیل توماس ، تحلیلگر چین و شمال شرقی آسیا از گروه اوراسیا ، مقامات چینی می توانند با ایجاد روابط با طالبان از کشور خود در برابر حملات تروریستی محافظت کنند.
وی در یک ایمیل به CNBC گفت: “پکن امیدوار است که ارائه کمک های اقتصادی و در نهایت به رسمیت شناختن دیپلماتیک به طالبان آنها را متقاعد کند تا از منافع امنیتی چین در افغانستان دفاع کنند.”
توماس گفت که تصمیم چین برای تعامل با طالبان یک “اقدام عملگرا” است.
به گفته راجر بیکر ، معاون ارشد تحلیل استراتژیک استراتفور ، این امر برای پکن کاملاً منطقی است.
وی به CNBC گفت: “ما آن را در سراسر جهان مشاهده کردیم – چینی ها آمادگی کامل برای برخورد با هر کشوری که در یک کشور باشد ، دارند ، مادامی که این کشور موافقت کند که منافع چین را حفظ کند.” Squawk Box Asia روز چهارشنبه. وی افزود: این می تواند شامل حفظ ثبات منطقه باشد تا پروژه های زیرساختی کمربند و جاده چین از ریل خارج نشوند و از تروریسم یا سایر حملات جلوگیری شود.
اعضای طالبان در 16 آگوست 2021 در خیابان های پایتخت افغانستان ، کابل گشت زنی کردند ، هنگامی که طالبان پس از فرار رئیس جمهور اشرف غنی از افغانستان ، کنترل افغانستان را در دست گرفتند.
جانبی هدی بردی خبرگزاری آناتولی گتی ایماژ
هوآ ، سخنگوی وزارت خارجه ، گفت که چین بر اساس احترام کامل به حاکمیت افغانستان و اراده همه جناح ها در این کشور تماس و ارتباط خود را با طالبان حفظ می کند. طالبان به پکن اطمینان داد که این کار را خواهد کرد “هرگز اجازه ندهید که نیروها از خاک افغانستان برای انجام اقدامات مضر برای چین استفاده کننداو افزود.
توماس می گوید: “چین تلاش خواهد کرد طالبان را دور نگه دارد ، اما سوالات بی پاسخ در مورد وحدت و میزان افراط گرایی در رژیم جدید وجود دارد.”
روابط رسمی با طالبان مورد بحث است
جانسون در مصاحبه با CFR گفت: “چین” پایه “را آماده کرده و کار خود را با طالبان آماده کرده است ، اما پیش بینی اینکه آیا پکن آنها را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت می شناسد ، دشوار است. به
او گفت: “ممکن است مدتی طول بکشد.” پکن “ممکن است بخواهد به این اطمینان برسد که طالبان یک” دولت عادی “خواهد بود و قبل از به رسمیت شناختن دیپلماتیک آنها ، قتل عام و قتل عام یا هر چیز دیگری از این دست نخواهد کرد.”
وی افزود: اگر طالبان “کم و بیش عادی رفتار کنند” ، احتمالاً چین “در برخی مقاطع” قبل از کشورهای غربی آن را به رسمیت می شناسد.
سخنگوی شرکت رند این احساس را تکرار کرد و خاطرنشان کرد که چین ممکن است زمان آن را برای آغاز فرایند به رسمیت شناختن طالبان به عنوان “نهاد حکومتی مشروع” آغاز کند.
وی گفت: “اما آنها همچنین گفتند که می خواهند مطمئن شوند که طالبان در حال استراحت کامل با عوامل تروریستی هستند.”
چین ممکن است از دیپلمات های خود بخواهد که در افغانستان بمانند تا با رژیم طالبان در حال شکل گیری اعتماد و اهرم دیپلماتیک باشند.
طالبان هفته گذشته در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود پس از تصرف کابل وعده صلح دادبر اساس گزارش رویترز
در حال حاضر ، برخلاف بسیاری از دولت های دیگر که برای تخلیه کارکنان سفارت از افغانستان حرکت کرده اند ، سفیر چین در کابل باقی مانده است. سخنگوی سرویس سیاسی طالبان گفته می شود که این گروه روی نمایندگی های دیپلماتیک در این کشور تمرکز نخواهد کرد.
جانسون گفت که عاقلانه است که چین این رویکرد را اتخاذ کند و این نشان می دهد که پکن از جانبداری یا فرار از طالبان نمی ترسد.
توماس از اوراسیا گفت که این می تواند در میان مدت نیز کمک کند.
وی گفت: “ممکن است چین در مقابل تخلیه ماموریت های غربی از دیپلمات های خود بخواهد در افغانستان بمانند و سعی کنند با رژیم طالبان در حال ظهور اعتماد و اهرم دیپلماتیک ایجاد کنند.”
[ad_2]
پاسخی بگذارید